Er du styret af FRYGT eller TILLID?

Er du styret af FRYGT eller TILLID?

De fleste mennesker vil helt sikkert gerne svare TILLID, men er det sandheden? De mest åbenlyse steder, hvor frygten rammer os er ved de frygtelige terrorangreb. Men hvad med i det daglige? Hvor mange af dine valg er styret af frygt, og er du overhovedet klar over, at det er frygten som styrer dig?

Alle mennesker består af mange lag i vores bevidsthed, og vi kan ikke se mere end det vi har lys til. Resten er i mørket, og vi kan leve uden at vide, at der er flere lag - for vi er simpelthen ikke klar over, at de er der.

Det er lidt på samme måde da Columbus så skibene ude på vandet, han så dønninger - ikke skibe. Hans hjerne vidste ikke, hvad den skulle kigge efter og kunne ikke genkende et skib, da den ikke vidste hvad et skib var. Hvis han havde vidst, at det var skibe, så havde han nok reageret anderledes...

FRYGT

Frygt er en interessant størrelse, for den er installeret til at holde os i live. Men hvis vi ikke er opmærksom på det, så holder den os fra at leve... Frygt er som en virus, når den først har taget i os, spreder den sig i hele kroppen og ud på mange områder i vores liv.

Så frygten er på igen måde dårlig, den skal bare holdes i snor, så den ikke forplanter sig til noget, som gør at du træffer valg baseret på den, i stedet for at følge dit hjerte og det som gør dig glad.

TILLID

Tillid er en sværere størrelse at arbejde med. Tillid kræver tålmodighed og skærpet bevidsthed. Frygten ligger først for, så er det den vi lettest får fat i - hvorimod tillid skal vi være mere opmærksomme på. Tillid er som en muskel der skal trænes. Vi skal opleve at det var ok at have tillid, og at vi ikke blev svigtet. Og når tilliden begynder at blive det stærkeste inde i os, vil vi opleve en stor forskel i vores livskvalitet. Bekymringer, kontrol og angst vil forsvinde.

Her er nogle eksempler på områder i vores liv, hvor frygten sniger sig ind:

Økonomi. Det er en klassiker, vi er ofte bange for at gå efter det vi ønsker os eller drømmer om, for hvad med pengene?

Nye opgaver. Kan jeg klare det, eller er de andre bedre end mig - og hvad vil andre tænke, hvis jeg tager sådan en opgave?

Er jeg en god nok forældre? Rollen som forældre kan være en udfordring, og her kan frygten let få dig i knæ, især hvis du begynder at sammeligne dig med andre.

Arbejdsledig. Nyd det! Lige pludselig så har du et arbejde igen. Se om du kan finde tillid til, at det rigtige viser sig på det helt rigtige tidspunkt. Vi kan ikke forcere noget. Men frygten kan helt sikkert få os til at prøve!

Forsikringer. Undersøgelser viser at langt over halvdelen af Danskerne er overforsikrede - fordi vi blir ramt af frygten!

Kan du huske for en del år siden da der var mangel på gær i Danmark? Hvis ikke, så handlede det kort om, at det blev meldt ud, at mejerierne ville løbe tør for gær inden længe. Hvad gjorde folk? Hamstrede. Folk som ALDRIG bagte, købte gær. Sæt nu at de pludselig fik lyst til at bage. Og folk købte ikke bare til at dække deres eget forbrug, de købte ekstra, sæt nu der gik lang tid inden de kunne købe gær igen. Det betød at depoterne slap op meget hurtigere end beregnet! Sjovt nok så kan man for eksempel slet ikke købe gær i England. Og de lever da meget godt uden, ser det ud til...

Frygt smitter, det er noget af det letteste. Hvis du bliver bange over noget, så kan du meget let smitte folk omkring dig, og pludselig er en fjer blevet til en elefant, eller måske en bombetrussel...

Så prøv at begynd at observer din egen frygt, og hvor den sætter ind og præger dine valg og hverdag. Det er en kæmpe befrielse at slippe frygten i det daglige, og lade den gøre det den skal - passe på dig i livsfarlige situationer.

De Ni Kraftfelter uddannelsen modul 1, ser vi på netop FRYGT kontra TILLID. Det er en kæmpe øjenåbner, og bare der kan vi allerede begynde at ændre måden vi lever på og derved får støre glæde og frihed! Husk at det er den 28. august at prisen stiger med kr. 5.000,- og at der i skrivende stund kun er 4 ledige pladser!

Kærlige hilsner

Sagar

 

Sig din mening